Воденето на заседнал начин на живот и небалансирания хранителен режим често оказват негативно влияние върху чревната редовност и храносмилателната функция. 12 Билки за чист стомах е хранителна добавка с богато съдържание на растителни екстракти които стимулират чревната проходимост и балансират храносмилателната функция.

Екстрактът от листа на сена съдържа антрахинони, които си взаимодействат с полезните бактерии в храносмилателния тракт, за да стимулират появата на чревни контракции.

Екстрактът от плодове на синя слива е добър източник на диетични фибри – както разтворими, така и неразтворими, които ефективно спомагат за регулирането на храносмилателната система. Неразтворимите фибри премахват полепналите по храносмилателния тракт токсини и плака и стимулират редовната дефекация.

Екстрактът от калифорнийски зърнастец, чиято активна съставка са антрахинонови деривати, е познат със свойствата си на лаксатив. Антрахиноновите деривати стимулират перисталтиката чрез енергични вълнообразни контракции на дебелото черво, които поддържат движението на храната през храносмилателната система.

Екстрактите от див копър и кориандър, в хранителната добавка 12 Билки за чист стомах, помагат при метеоризъм, подпомагат функциите на храносмилателната система и стимулират перисталтиката.

Екстрактът от алое притежава безспорни противовъзпалителни свойства, които оказват благоприятно влияние при синдром на раздразненото черво и възпалителни заболявания на червата. Освен това може да помогне при нарушено храносмилане. Алоинът, съдържащ се в това растение, регулира храносмилането и подобрява чревната проходимост.

Екстрактът от болдо е особено ефективен при лечение на храносмилателни разстройства, дължащи се на микробно въздействие, като лошо храносмилане, повръщане, диария и др.

Екстрактът от горски слез помага както при запек, така и за овладяване на болката и възпалението при гастрит като потушава раздразнението, а също и възпалението в гастроентериалния тракт.

Екстрактите от ревен и зърнастец често се използват при храносмилателни неразположения и заболявания като загуба на апетит, запек, газове в червата, болезнено подуване на стомаха и др.

Екстрактът от елшовиден зърнастец облекчава запека и съпътстващото го болезнено подуване на стомаха. Като естествен лаксатив, често се използва за облекчаване на запек при хора, страдащи от хемороиди и анални фисури

Екстрактът от мъждрян, в 12 Билки за чист стомах, може да действа като леко слабително, поради наличието на манитол. Това го прави подходящ при запек, а също и за премахване на чревни паразити.

  Препоръчителен прием: 1-2 таблетки, при необходимост. Приемайте вечер с чаша вода.

Таблетки в опаковка: 100

Съдържание: сух екстракт от листа на сена (Cassia angustifolia Vahl); пълнител: микрокристална целулоза; малтодекстрин; сух екстракт от плодовете на синя слива ((Prunus domestica L.; сух екстракт от кората на калифорнийски зърнастец (Rhamnus pursiana D.C); сух екстракт от плодове на див копър (Foeniculum vulgare); изсушен гел от сърцевината на цели листа на алое (Aloe ferox.); листа на болдо (Peumus boldus Molina);  листа на горски слез (Malva sylvestris L.); корен на ревен (Rheum palmatum L. ); кора на елшовиден зърнастец (Rhamnus Frangula L.); листа на мъждрян (Fraxinus ornus L.); кора на зърнастец (Rhamnus Alpinus L.); плодове на Кориандър (Coriandrum sativum L.); антслепващ агент: поливинилполи пиролидон, натриева карбоксиметил целулоза, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Код: 105043.

ЗА ПОРЪЧКИ БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ  Tел: 0886 598 218